ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑΣ…

ΔΙΑΒΑΖΩ στο Kiatonews

Aπάντηση του Δ. Γεωργούση στον πρόεδρο του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ.

Απάντηση στον πρόεδρο του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ έδωσε ο  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σικυωνίων κ. Δ. Γεωργούσης. Στην απάντηση του ο κ. Γεωργούσης αναφέρει ότι αφού διαβάσαμε με προσοχή το άκρως κακόβουλο λιβελογράφημα του προέδρου τού ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ….Απαντάμε λοιπόν σε ένα ένα από τα θέματα που αναφέρει ο κ. Κελλάρης και ταυτόχρονα ενημερώνουμε τους δημότες μας –όπως εξάλλου κάνουμε πάντα με: δελτία τύπου, ανακοινώσεις, τη δια ζώσης καθημερινή μας επικοινωνία, παρατηρήσεις και απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον απολογισμό πεπραγμένων κάθε τέλος του έτους στη λαϊκή συνέλευση του δήμου, για θέματα που αφορούν την ύδρευση και αποχέτευση και για ό,τι είμαστε, με βάση τον νόμο, υπεύθυνοι.

 Στις συγκεκριμένες καταγγελίες απαντάμε:
1. Η ΔΕΥΑΣ με βάση το Ν.1069/80 είναι μία ΑΕ κοινωφελούς χαρακτήρα και η λειτουργία της βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητος. Το τιμολόγιο για το οποίο κόπτονται όψιμοι ενδιαφερόμενοι, ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ και από το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση, γεγονός εκ των ων ουκ άνευ για την ύπαρξή της αλλά και την άριστη λειτουργία της. Είναι δε από τα πλέον χαμηλά πανελλαδικά.
(Τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΣ ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές κάθε οικονομικό έτος, ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της κεντρικής Διοίκησης και εγκρίνονται για τη χρηστή διαχείριση χωρίς καμία παρατήρηση, επί σειρά ετών. Στο πλαίσιο δε της ενημέρωσης των δημοτών – για την οποία εγκαλούμεθα –, ήδη βρίσκεται σε λειτουργία ο δικός μας διαδικτυακός τόπος, www.deyasik.gr, o οποίος εμπλουτίζεται συνεχώς για την ουσιαστική και σύγχρονη ενημέρωση αλλά και την αμφίδρομη επικοινωνία μας).
2. Η ΔΕΥΑΣ καλύπτει τις ανάγκες του κεντρικού δήμου και του Κάτω Διμηνιού με γεωτρήσεις ιδιόκτητες (Κιάτο, Βελλίνα, Κλημέντι) και με τη συνδρομή ιδιωτών (Κιάτο, Βασιλικό, Τραγάνα, Βελλίνα, Κ.Διμηνιό) τους οποίους και δημόσια ευχαριστούμε για τη συνδρομή και βοήθειά τους σε δύσκολες υδρευτικές περιόδους.
(Αντιλαμβάνεται ο καταγγέλλων τη σημασία της επάρκειας;)
3. ¸νας από τους στρατηγικούς μας στόχους ήταν και είναι η απόλυτη επάρκεια για την κάλυψη των υδρευτικών μας αναγκών και, όπου μπορούσε, να συνδυαστεί με νερό καλής ποιότητος. Στην αναζήτηση διαφόρων σημείων με τη συνεργασία εμπείρων συνδημοτών μας, καταλήξαμε για την ανόρυξη γεώτρησης στη θέση Κινέττα, στην περιφέρεια Σουλίου, παραβλέποντας μάλιστα αντιδράσεις του ΤΔ και των φορέων του. Ο συγκεκριμένος δημότης παρεχώρησε τον συγκεκριμένο τόπο στη ΔΕΥΑΣ. Με την απόφασή μας 33/23.07.2009 αναθέσαμε την εκπόνηση μελέτης, την οποία και καταθέσαμε στις 24.08.2009 στην περιφέρεια και μετά από μεγάλες προσπάθειες, ενοχλήσεις και παρεμβάσεις, η συγκεκριμένη άδεια βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έγκρισης. Να σημειωθεί δε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα έχει προβλεφθεί και η σχετική δαπάνη.
 (Πέραν του εξαιρετικού λιβανίσματος, για το οποίο πρέπει να βραβευθεί, ας κρίνουν οι δημότες την -του καταγγέλλοντος- ΑΓΝΟΙΑ; ΑΦΕΛΕΙΑ; ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ; ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ; ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
για όσα ψευδέστατα, ανόητα, κακόβουλα και αήθη αναφέρει).
 4. Τη στιγμή αυτή στο Κιάτο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στην πόλη μας. Αντικαθίσταται ο αμίαντος μετά από 50 χρόνια. ¸ργο πνοής, ποιότητας ζωής, έργο που αξίζει να το σεβαστούμε, έργο που προστατεύει την υγεία μας, που βελτιώνει την ποιότητα νερού, την οικονομία του, εξαφανίζει παρανομίες και πονηρίες δεκαετιών. Το έργο είμαστε υποχρεωμένοι να το ολοκληρώσουμε και να το στηρίξουμε, και θα το κάνουμε.
 Τελειώνοντας, τονίζουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε, να σεβόμαστε, να αποδεχόμαστε κάθε καταγγελία, παρέμβαση, παρατήρηση και συμβουλή αιρετών, συλλόγων, φορέων, πολιτών αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε συκοφαντίες, κακοήθειες και παραπληροφόρηση των δημοτών μας, πολλώ δε μάλλον όταν καταγγέλλοντες και κοπτόμενοι για την προστασία τού περιβάλλοντος δεν είναι συνεπείς με τις προσωπικές περιβαλλοντολογικές υποχρεώσεις τους.
ΣΧΟΛΙΟ: 
Εντιμότατε πρόεδρε της ΔΕΥΑΣ κ. Γεωργούση, 

Μιλάτε εσείς για προστασία του περιβάλλοντος; Εσείς που επιτρέπετε στον εργολάβο και πετάει εκατοντάδες κυβικά μπάζα μέσα στην κοίτη του Ελισσώνα! Που επιτρέπετε να ρίχνονται μπάζα της ΕΡΓΟΣΕ στον Ασωπό μέσα από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού! 
Ποιος είστε εσείς κύριε Γεωργούση που με περισσή αναίδεια τόσο θρασύτατα  και ξεδιάντροπα κατηγορείτε έναν άνθρωπο με μια τεράστια μακρόχρονη ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά; 
Ποιο ανάστημα έχετε να ορθώσετε απέναντι στον κ. Κελλάρη;
Πληρώνουμε εδώ και καμιά 15 χρόνια 80% τέλος για νέα έργα και νερό δεν πίνουμε! Το μόνο έργο που προβάλετε είναι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που χρηματοδοτείται από πόρους του Δήμου που κανονικά θα έπρεπε να διατεθούν για έργα του Δήμου… 
Χρυσοπληρώνουμε το εντελώς ακατάλληλο νερό από τα πηγάδια των κομματικών ομόσταβλών σας και έχετε το θράσος να τους ευχαριστείτε κιόλας!  
Σχεδόν τέσσερα χρόνια πρόεδρος στη ΔΕΥΑΣ έχετε το θράσος να προκαλείτε τη νοημοσύνη μας  όταν δηλώνετε με «υπευθυνότητα» ότι το νερό ύδρευσης που μας πουλάτε πανάκριβα είναι ακατάλληλο για ύδρευση! 
Αποτύχατε στη βασική σας υποχρέωση να προσφέρετε πόσιμο νερό. Έστω και εάν δεχτούμε ότι υπήρξε κάποια προσφορά σας στη ΔΕΥΑΣ ήταν με το αζημίωτο… η ελάχιστη παρουσία σας μας στοίχισε «ο κούκος αηδόνι…» 
Το πόσιμο νερό προέλευσης Κλημεντίου τι έγινε; ποιοι το πίνουν στο Κιάτο; 

 

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΔΕΥΑΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s