ΦΤΩΧΕΙΑ…

ΔΙΑΒΑΖΩ:
Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της φτώχειας .

Κυριακη, 17 10 2010 19:31 .
Παγκόσμια ημέρα καταπολέμησης της φτώχειας η σημερινή, όμως τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι αποθαρρυντικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στερούνται τροφής, ενώ κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια παιδιά χάνουν τη ζωή τους.
Επισφαλής εργασία, χαμηλοί μισθοί
Ένας στους πέντε Έλληνες είναι φτωχός σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 1/4 του πληθυσμού σύμφωνα με τα ανεπίσημα.
Η χώρα μας είναι δυστυχώς από αυτές με τα μεγαλύτερα ποσοστά στην παιδική φτώχεια. Υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 ανήλικοι βιώνουν συνθήκες φτώχειας, ενώ ένα χρόνο πριν δεν ξεπερνούσαν τις 450.000. Για τους άνω των 65 ετών, το ποσοστό φτάνει το 22%.
Η επισφαλής εργασία και οι χαμηλοί μισθοί φέρνουν το 8% του πληθυσμού της Ε.Ε. αντιμέτωπους τη φτώχεια.
Η Ελλάδα με το 14% των εργαζόμενων να ζουν υπό καθεστώς ανέχειας είναι δεύτερη μετά τη Ρουμανία. Ακολουθούν Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Λετονία.
Η φτώχεια στην Ελλάδα πλήττει κατά κύριο λόγο άνεργους, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εφαρμόζονται, μεταξύ άλλων, τοπικές δράσεις προστασίας και εργασιακής ένταξης ευπαθών ομάδων, καθώς και δέσμη μέτρων επιδότησης της πρόσληψης ανέργων και επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ.
Σήμερα εγκαινιάστηκε ένα ακόμα κοινωνικό παντοπωλείο, αυτή τη φορά στο Νέο Ηράκλειο. Σε όσους δημότες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα παράσχονται δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, βιβλία, είδη εξοπλισμού, παιχνίδια.
Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, στόχοι της Ελλάδας για την επόμενη δεκαετία είναι ο περιορισμός των φτωχών κατά 450.000 και η μείωση κατά 100.000 των ανήλικων, που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας
Πηγή: ΝΕΤ

ΣΧΟΛΙΟ: Κανένα σχόλιο, μόνο ένα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο τραγούδι του Άσημου…

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΦΤΩΧΕΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s