ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

@font-face { font-family: «Cambria Math»;}@font-face { font-family: «Calibri»;}p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: «Calibri»,»sans-serif»; }a:link, span.MsoHyperlink { color: blue; text-decoration: underline; }a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed { color: purple; text-decoration: underline; }p.MsoNoSpacing, li.MsoNoSpacing, div.MsoNoSpacing { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 11pt; font-family: «Calibri»,»sans-serif»; }span.EmailStyle17 { font-family: «Calibri»,»sans-serif»; color: windowtext; }.MsoChpDefault { }div.WordSection1 { page: WordSection1; }div.WordSection2 { page: WordSection2; }

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
ΣΤΙΣ 18/12/2010 ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΙΚΥΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΣ ΘΕΑΤΡΟ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και καλή προετοιμασία μηνών , σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε οριστικά , ότι στις 18 Δεκέμβρη 2010 θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδη στην Αθήνα (Λ. Συγγρού 387 στο Παλαιό Φάληρο) μία πολύ σημαντική   επιστημονική ημερίδα  για την Αρχαία Σικυώνα και το Αρχαίο μας Θέατρο.
Την ημερίδα διοργανώνει ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον επιστημονικό  υπεύθυνο  του ερευνητικού προγράμματος στην αρχαία Σικυώνα,  επίκουρο  καθηγητή του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  Γιάννη Λώλο  που  έχει συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε διάφορες αρχαιολογικές ανασκαφές στην Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ στην περιοχή της Σικυώνας δραστηριοποιείται ερευνητικά από το 1996.
Ο τίτλος της ημερίδας και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
Ημερίδα για την Αρχαία Σικυώνα: η έρευνα και οι προοπτικές ανάδειξης μιας άγνωστης πόλης.
11:00-11:10     Χαιρετισμοί
11:10-11:30     Ελισσάβετ Σπαθάρη (αρχαιολόγος, επίτιμη διευθύντρια ΥΠΠΟΤ): η επανέκθεση του μουσείου της αρχαίας Σικυώνας.
11:30-11:50     Γιάννης Λώλος (αρχαιολόγος, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας): η αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στο πλάτωμα της αρχαίας Σικυώνας.
11:50-12:10     Φανή Μαλλούχου-Tufano (αρχαιολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολυτεχνείου Κρήτης): Με αφορμή την αρχαία Σικυώνα: σύγχρονες προσεγγίσεις στη διαχείριση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων.
12:10-12:30     Κωνσταντίνος Μπολέτης  (αρχιτέκτων-αναστηλωτής, ΤΔΠΕΑΕ-ΥΠΠΟΤ): Ζητήματα αναστήλωσης και χρήσης αρχαίων θεάτρων.
12:30-13:30     Συζήτηση
13:30-14:00     Διάλειμμα
14:00-14:20     Stephen G. Miller (αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley): Το στάδιο της Νεμέας και της Σικυώνας.
14:20-14:40     Πέτρος Θέμελης (αρχαιολόγος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης): αρχαία Μεσσήνη: πριν και μετά.
14:40-15:00     Ειρήνη Γρατσία (αρχαιολόγος, συντονίστρια Μonumenta): H συμβολή των πολιτών στην προστασία και την ανάδειξη των μνημείων.
15:00-15:30     Γιάννης Λώλος: Η συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στη Σικυώνα και οι προοπτικές ανάδειξης της αρχαίας πόλης.
Συμπεράσματα – Συζήτηση – Ολοκλήρωση της ημερίδας
Ο Σύλλογος των Φίλων του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ» που ουσιαστικά είναι η μετεξέλιξη της διαδικτυακής ομάδας «ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ» ανέλαβε την διοργάνωση αυτής της ημερίδας επειδή σκοπός μας είναι να αναδειχθεί ο ευρύτερος Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Σικυώνας και να συγκεκριμενοποιηθούν οι δυνατότητες ανάδειξης του πανέμορφου Αρχαίου μας Θεάτρου, πάντα σε συνεργασία με τους καθ΄ ύλιν αρμόδιους.
Θα είμαστε αρωγοί στο δύσκολο έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ανάδειξη της Αρχαίας Σικυώνας και του Αρχαίου μας Θεάτρου.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος για το ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή, επίκουρος καθηγητής κ Λώλος, με όλους τους συνεργάτες του πρέπει να προχωρήσουν το σπουδαίο έργο της ανασκαφής , συντήρησης και ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων , αλλά στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να υποστηριχτούν κατάλληλα από την πολιτεία με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ MAIL : theatro.sikionas@gmail.com   &  oepigenis@gmail.com
ή με το τηλέφωνο : 6973403010.
Γιάννης Γεωργόπουλος
Πρόεδρος Δ.Ε. Συλλόγου Φίλων
Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
Δημιουργός – Διαχειριστής Διαδικτυακής Ομάδας
«ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ»
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ
«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ 29  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200
τηλέφωνο : 7007000300
κινητό : 6973403010
fax : 7007000600
 

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s