ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ…

ΔΙΑΒΑΖΩ στο ΡυπογένηςPress: 

Ορκίζεται σαν τον Παπαφλέσσα ο Σπύρος Σταματόπουλος στο Κιάτο…!

#feature-wrapper, #carousel_control, #featured_posts { display: none; padding: 0pt; margin: 0pt; }.post { margin: 0pt 0pt 15px; padding: 15px; background: url(«http://2.bp.blogspot.com/_lxBSX0YJV58/SwQkg_x07sI/AAAAAAAAAi0/CGdD6bqHwXM/s1600/box-bg.gif») repeat-x scroll left top rgb(255, 255, 255) ! important; border: 2px solid rgb(234, 234, 234); }.post-body { padding-bottom: 10px; margin: 0pt; line-height: 1.6em; background: url(«http://4.bp.blogspot.com/_lxBSX0YJV58/SwQk0u1fWeI/AAAAAAAAAj8/KZzJfqsEaNg/s1600/dot.gif») repeat-x scroll center bottom transparent; }.post h3 { width: 543px; margin: 0px; padding: 7px 0px 15px; font-size: 22px; background: url(«http://4.bp.blogspot.com/_lxBSX0YJV58/SwQk0u1fWeI/AAAAAAAAAj8/KZzJfqsEaNg/s1600/dot.gif») repeat-x scroll center bottom transparent; } Πριν απο λίγο οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία και ο τόπος της ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής του νέου διευρυμένου δήμου Συκιωνίων.

Ετσι σύμφωνα με την πρόσκληση:
«Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την Ορκωμοσία του Δημάρχου, των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας που θα γίνει την 26η Δεκεμβρίου 2010, ημέρα Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η και ώρα 12.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κιάτο.
Κιάτο 20 – 12 – 2010
Ο ΙΙΡΟΣΚΑΛΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ Π. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ»


ΣΧΟΛΙΟ 1ο: Δεν ξέρουμε ποιός είχε την ιδέα να ορκιστεί μέσα στην εκκλησία η νέα δημοτική αρχή του Κιάτου αλλά προφανώς είναι επηρρεασμένος απο την επανάσταση του 1821 όταν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όρκισε τους φιλικούς…διότι απο τότε έχει να γίνει ορκομωσία μέσα σε εκκλησία….!
Τώρα στην θέση του Γερμανού θα είναι ο σεβασμιότατος Κορινθίας κ.Διονύσιος και στην θέση του Παπαφλέσα ο κ.Σταματόπουλος…!!!!!

ΣΧΟΛΙΟ 2ο: Κύριε Αναγνωστόπουλε δεν πιστεύουμε να συμφωνείς εσύ με αυτή την ΥΠΟΤΑΓΗ της αυτοδιοικητικής εξουσίας στην Εκκλησιαστική…!
Ούτε ο Θωμαϊδης γιός παπά δεν ορκίστηκε σε εκκλησία..!
Προδόθηκες εκ των έσω…!

ΣΧΟΛΙΟ: Όσον αφορά το χιούμορ καλώς… (Αν και η Ζαχαρόφιλη σφηκοφωλιά δεν μας έχει συνηθίσει σε καλοπροαίρετο χιούμορ…)
Το να εγκαλείται ο επώνυμος blogger του Κιάτου να τοποθετηθεί ή να απολογηθεί για τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες και επιλογές της Νέας Δημοτικής Αρχής… ε! αυτό ξεπερνάει τις συνήθεις πρακτικές του Ρυπογένη… 

Mάλλον έχουν παρανοήσει εντελώς! 
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους σύμφωνα με την παρ. 2 της εγκυκλίου 41/αριθμ. πρωτ. 71351/14.12.2010  του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται εδώ:»
«…Η ορκωμοσία πραγματοποιείται στο δημοτικό κατάστημα της έδρας του νέου Δήμου σε δημόσια συνεδρίαση.[1] Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις η ορκωμοσία μπορεί να διεξαχθεί και σε άλλο χώρο, πέραν του Δημοτικού καταστήματος, λ.χ. εξαιτίας της στενότητας του χώρου που διαθέτει αυτό. Η επιλογή, όμως, χώρου διάφορου του δημοτικού καταστήματος για την τέλεση της ορκωμοσίας πρέπει να αιτιολογηθεί στο πρακτικό της ορκωμοσίας.
[1] Άρθρο 52  παρ. 2 του Ν.3852/2010…»
Εάν λοιπόν η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κρίθηκε ακατάλληλη λόγω στενότητας θα μπορούσε να γίνει η ορκωμοσία στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Και αν και εκεί δεν χωράει το αναμενόμενο πλήθος που θα παραστεί στην τελετή,  μπορεί να γίνει στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο που έχει πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα…
Βάσει ποιας λογικής και ποιας επικοινωνιακής σκοπιμότητας επιλέχθηκε το μαγαζί του Μητροπολίτη, με ότι αυτό συνεπάγεται, οφείλει να αιτιολογήσει και να απαντήσει η Νέα Δημοτική Αρχή…
Αλλά το ζητούμενο δεν είναι αυτό…
ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ!

Υ.Γ. συντάσσομαι με την εύστοχη απάντηση του συνblogger που μόλις διάβασα…

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ, ΡΥΠΟΓΕΝΗΣPRESS. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s