ΗΧΗΡΕΣ ΠΟΡΔΕΣ…

ΔΙΑΒΑΖΩ στη ΣΙΚΥΩΝΙΑ:
Αίτηση ακύρωσης της ορκομωσίας του Δ.Σ. Σικυωνίων

kaskarelisΑίτηση ακύρωσης της ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής κατέθεσε ο συμπολίτης μας και υποψήφιος δημ. σύμβουλος στις τελευταίες εκλογές με το συνδυασμό του Τ. Χωρέμη, κ. Γ. Κασκαρέλης, προς τον περιφερειάρχη κ. Φ. Χατζημιχάλη. Το σκεπτικό του κ. Κασκαρέλη είναι ότι η ορκομωσία μεσα σε ναό, αντιβαίνει τη σχετική νομοθεσία.
Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του κ. Κασκαρέλη όπως το δημοσίευσε η sfedona.gr
Προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη
29 Δεκεμβρίου 2010
ΕΠΕΙΓΟΝ
Ο κάτωθι υπογεγραμμένος Γεώργιος Κασκαρέλης του Νικολάου και της Ελισσάβετ, γεννηθείς την 1.12.1949 στο Κιάτο Κορινθίας, Υποδιευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων, εγγεγραμμένος στο Δημοτολόγιο του Δήμου Σικυωνίων υπ’ αριθ. 3207/1, Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ΑΒ 240755 εκδοθέν την 9.11.2006 από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Χαλκηδόνος Αττικής (συνημμένο) και ως εκ τούτου έχων έννομο συμφέρον και για τον επί πλέον λόγο ότι ήμουν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές της 7.11.2010 στο Δήμο Σικυωνίων λαβών 477 σταυρούς προτίμησης αλλά και σαν πολίτης υποχρεωμένος να απαιτεί την εφαρμογή των νόμων του ελληνικού κράτους υποβάλλω αίτηση ακύρωσης της ορκωμοσίας των δημοτικών αρχών του Δήμου Σικυωνίων για την οποία αναφέρω τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 52, (Ορκωμοσία των δημοτικών αρχών), παράγραφος 2 του Νόμου 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7 Ιουνίου 2010) Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης «Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον εκλεγέντα δήμαρχο».
Την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010 ήχησαν οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου και οι πολίτες αναρωτήθηκαν ποια θρησκευτική εορτή οδήγησε σε αυτή την κίνηση. Σε απάντηση ότι διεξάγεται η ορκωμοσία των εκλεγέντων αυτοδιοικητικών αρχών του Δήμου Σικυωνίων στον ανωτέρω Ιερό Ναό, κανείς πολίτης δεν το πίστεψε δεδομένου ότι δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Πράγματι, όμως, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια σε στιγμές έντονης οικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης και εντελώς παράνομα έγινε η ορκωμοσία εντός του Ιερού Ναού με τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Παπαδημητρίου να αρνείται να παραστεί.
Επειδή η ανωτέρω διάταξη του Νόμου είναι σαφής και επιβάλλει όπως η ορκωμοσία λαμβάνει χώρα εντός του δημαρχιακού καταστήματος. Αλλά και σε περίπτωση που κατ’ οικονομία θα μπορούσε να οριστεί άλλος τόπος, για το Δήμο Σικυωνίων αυτό δεν ισχύει γιατί εντός του Δημαρχείου Σικυωνίας βρίσκεται η μεγαλοπρεπέστατη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου χωρητικότητας 350 θέσεων στην οποία πραγματοποιούνται οι επίσημες εκδηλώσεις και τελετές του Δήμου Σικυωνίων.
Επειδή το γεγονός είναι πρωτοφανές και έγινε για λόγους επίδειξης, μεγαλομανίας και αυταρέσκειας από τον νεοκλεγέντα Δήμαρχο Σπυρίδωνα Σταματόπουλο που πρώτος έπρεπε να δίνει το παράδειγμα για την εφαρμογή των νόμων και όχι να παραβιάζει τους νόμους του ελληνικού κράτους πριν καν να αναλάβει τα καθήκοντά του.
Επειδή η παραβίαση αυτή του νόμου είναι κατάφωρη και αυταπόδεκτη και παρόμοιο περιστατικό ορκωμοσίας μέσα σε Ιερό Ναό δεν συνέβη σε κανένα Δήμο σε όλη την ελληνική επικράτεια, γεγονός που δείχνει τη θρασύτητα του νέου Δημάρχου διότι μόνο αυτός αποφάσισε να καταργήσει τον ανωτέρω νόμο του ελληνικού κράτους χάριν της ματαιοδοξίας του.
Εάν παρόμοιο γεγονός αναπαραχτεί στο μέλλον, μπορεί να εμπλέξει την Αυτοδιοίκηση σε μη επιθυμητές δικαστικές αλλά και θρησκευτικές διαμάχες και για το λόγο αυτό ο νομοθέτης δεν αναφέρει ότι η ορκωμοσία γίνεται εναλλακτικά σε Ιερό Ναό. Εάν η ορκωμοσία δεν κηρυχτεί άκυρος, τότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενδέχεται να δημιουργήσει νομολογία οπότε ένας μουσουλμάνος Δήμαρχος θα μπορεί να ορίζει σαν τόπο ορκωμοσίας ένα τζαμί.
Επειδή η καταφανής αυτή παράβαση μπορεί να ελεγχτεί και αυτεπάγγελτα από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας προς τον οποίο απευθύνεται το πρακτικό ορκωμοσίας.
Αιτούμαι
Όπως κηρυχτεί άκυρος η απόφαση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Σπυρίδωνος Σταματόπουλου και η επακολουθήσασα ορκωμοσία εντός του Ιερού Ναού διότι έγινε κατά τρόπο προδήλως παράνομο και πασιφανή (το γεγονός αναφέρθηκε από τον τοπικό τύπο) και ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας διατάξει την επανάληψη της ορκωμοσίας στο δημαρχιακό κατάστημα που διαθέτει άνετη αίθουσα 350 ατόμων.
Παρακαλώ όπως μου κοινοποιηθεί η απόφαση ή στην κατοικία μου «Δήμος Σικυωνίων, Συνοικισμός Νεάπολης, οδός Πιπίνου» ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση gkaskarelis@bankofgreece,gr για τα νόμιμα.
Ο αιτών
Γεώργιος Ν. Κασκαρέλης
Κοινοποίηση
1) Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Άγγελο Γ. Τσουλούφα.
2) Νομάρχη Κορινθίας κ. Νικόλαο Ταγαρά.
3) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Στεφάνου.

ΣΧΟΛΙΟ: Περίμενα περισσότερη σοβαρότητα και σεβασμό στους 477 ψηφοφόρους του… 
Ο κ. Κασκαρέλης μπορούσε και όφειλε να  εκφράσει νωρίτερα τις αντιρρήσεις του… Όφειλε επίσης να καταγγείλει και τον επικεφαλής κ. Χωρέμη και τους άλλους εκλεγέντες του συνδυασμού που ήταν υποψήφιος, εφόσον συμμετείχαν και αυτοί σε μια παράνομη, όπως ισχυρίζεται πράξη…

Έρχεται στις 29 του Δεκέμβρη, απευθυνόμενος στον, με υπόλοιπο θητείας μιας εργάσιμης ημέρας, Περιφερειάρχη και ζητά να κηρυχθεί άκυρη η ορκωμοσία… Μια πράξη χωρίς ουσία, μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων… 
Τίποτα περισσότερο από μια ΗΧΗΡΗ ΠΟΡΔΗ…  

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s