ΘΕΣΕΙΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ…

kalhmera ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, πιθανά να κουράζουν οι λεπτομέρειες των σχολίων μου, όμως προσωπικά πιστεύω ότι «ο τύπος πριν την ..φάει την ουσία την προστατεύει..» . Πάντα χρειάζεται μέτρο, αλλά όμως η μπαχαλοποίηση των πάντων στον τόπο μας ξεκινάει πέραν της ιδιοτελούς σκοπιμότητας ΚΑΙ από την άγνοια των πραγμάτων από τον πολύ κόσμο, που δίνει εύκολα την δυνατότητα στους επιτήδειους να τον εκμεταλλευτούν – αλλά ως πότε?? .
Σε ότι αφορά τη υπογραφή των κειμένων μου, γνωρίζω τι φαίνεται και τι παραμένει όταν στέλνω mail. Δεν έχω καμιά πρόθεση να κρυφτώ αλλά πλέον ο κύκλος της ενασχόλησής μου με τα κοινά – τα όποια κοινά τα οποία πλήρωνα αδρά, έκλεισε. Όμως ας μείνουμε εδώ, πρόθεσή μου είναι να παρέχω κάποιες ενημερώσεις σχολιάζοντας πράξεις κατάφορα βλαπτικές για την κοινωνία μας. Σίγουρα δεν θα αλλάξω την κοινωνία εγώ. Εσείς έχετε την δυνατότητα. Αν κρίνεις «ανέβασε¨κάποιο θέμα μήπως και επιτύχουμε κάτι για τον τόπο μας.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: «…τοκιστής και σουλατσαδόρος…» (λέει η λαϊκή ρήση – το και αμειβόμενος δεν τόχει προβλέψει..)
Δημοσιεύθηκαν δηλώσεις του κ. Χουσελά – του μοναδικού που έκανε δηλώσεις «…για την τιμή που του έκανε ο Δήμαρχος να του εμπιστευθεί (Σ.Σ. !!!) την Αντιδημαρχία Διαφάνειας – Ανάπτυξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης….πρόκειται για μια καινούργια Αντιδημαρχία με νέες αρμοδιότητες….», όπως έγραψε τις δηλώσεις η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ της 8-9-2010
Διερωτώμαι …που το βρήκαν ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ αυτό το αντικείμενο. Δεν προβλέπεται μεμονωμένο από το Νόμο, πόσο μάλλον σε καθήκοντα αμειβόμενου αντιδήμαρχου!!! . Η σχετική πρόβλεψη έχει ως εξής «…οι αντιδήμαρχοι …..ορίζονται από το Δήμαρχο, με απόφασή του. Σε αυτούς μεταβιβάζει την άσκηση αρμοδιοτήτων καθ’ ύλην και κατά τόπον. Στις καθ’ ύλην αρμοδιότητες περιλαμβάνονται οπωσδήποτε και οι αρμοδιότητες
για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης….»
Η ευθύνη εξασφάλισης της διαφάνειας των πράξεων και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του πολίτη, ΠΡΟΣΤΊΘΕΤΑΙ στα αντικείμενα και τις πράξεις αρμοδιότητάς τους, σε όλους τους αντιδημάρχους και ειδικότερα με έμφαση σε αντιδημάρχους περί την Διοίκηση και την Οικονομία….
Η πρόσθεση της λέξης «- Ανάπτυξης» δίπλα στην διαφάνεια (ως αντικείμενο της ….καινούργιας αντιδημαρχίας που του …εμπιστεύθηκαν, ελέγχεται επιεικώς ως ύποπτη, όταν μάλιστα επί της ουσίας έχει αφαιρεθεί (η ανάπτυξη) από την ορισθέντα αντιδήμαρχο κ. Ν. Παπαβασιλείου ο οποίος και το έχει σπουδάσει το θέμα….
Ποίες είναι οι καθ΄ ύλη αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στον κ. Χουσελά τις οποίες θα ασκεί εργαζόμενος (και αμειβόμενος) «…για το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών…» επιπρόσθετα των οποίων θα ασκεί και τις νεοεισαχθείσες από τον Καλλικράτη αρμοδιότητες για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης??
Σε όλη την Ελλάδα οι αποφάσεις των Δήμαρχων περιέχουν αναλυτικά μία προς μία – κατά πρόβλεψη του Νόμου – τις αρμοδιότητες που ασκούν οι αντιδήμαρχοι και που τους μεταβιβάζει ο Δήμαρχος. Ας μας κοινοποιήσουν την σχετική απόφαση την οποία ΔΕΝ έχουν αναρτήσει ακόμα στο διαδίκτυο……της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ντε…
Εφεύραν ΑΜΕΙΒΌΜΕΝΗ θέση , μη προβλεπόμενη.
Είναι σύννομη αυτή η απόφαση? Ψάξτε το…
Αυτά προβλέπονται και μια ολιγόλεπτη αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με ανάθεση αρμοδιοτήτων σε αντιδημάρχους σε όλη την Ελλάδα , μας γεμίζει θλίψη για την αμ μη τι άλλο …ιδιαιτερότητά μας
Διερωτώμαι επίσης , πως μπορούν να συνυπάρχουν τα αδρώς αμειβόμενα καθήκοντα (τα όποια ενδεχομένως έχουν ρητά ανατεθεί) αντιδημάρχου με την συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα που ασκεί.
Πότε άραγε θα μπορεί να δέχεται επιτροπές, πολίτες , υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και άλλων Υπηρεσιών που εκ του Νόμου προβλέπεται, τις συναντήσεις αυτές, να καθορίζουν η υπηρεσία – γραφείο υποστήριξης των καθηκόντων τους?? Πότε θα Ταξιδεύει, θα επισκέπτεται τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Υπουργείων??
Οι αντιδήμαρχοι προβλέπεται να είναι παρόντες στο Δημαρχείο ή όπου
πρέπει. Επίσης ότι «…..ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος δεν επιτρέπεται να απουσιάσουν (Σ.Σ. από τα ημερήσια και όχι τα …βραδινά) καθήκοντά τους περισσότερο από τριάντα (30) ημέρες συνολικά κάθε χρόνο, χωρίς άδεια του δημοτικού συμβουλίου…»
Όταν οι εκλεγόμενοι (ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου) ανήκουν επαγγελματικά στον Δημόσιο τομέα γενικά, προβλέπεται να λαμβάνουν υποχρεωτικά άδεια μετ΄ αποδοχών , χωρίς καν να το ζητήσουν, προκειμένου να ασκούν ανελλιπώς τα καθήκοντά τους.
Για τους προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει πρόβλεψη γιατί ως αυτονόητο νοείται ότι οι ίδιοι έχουν εξασφαλίσει τις συνθήκες με τις οποίες θα ….εργαστούν  «…για το κοινό συμφέρον όλων των πολιτών..»
Αυτές οι υποχρεωτικές διαδικασίες πως θα υλοποιηθούν από τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο? Αυτό μπορεί να συμβεί και να αμείβεται, παράλληλα με τα αυστηρά, χρονοβόρα και επίπονα διευθυντικά καθήκοντά του στη δουλειά του??
Τελειώνοντας να διατυπώσω και μία απορία . Ο κ. Χουσελάς έχει υπογράψει, πριν την ανακοίνωση της ιδιότητάς του, την εξευτελιστική, χωρίς ημερομηνία αίτηση παραίτησής του από το συγκεκριμένο αξίωμα, όπως διαδίδεται ότι έχει συμβεί, όταν προβλέπεται ρητά ότι «….ο Δήμαρχος μπορεί με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του να αντικαταστήσει τον Αντιδήμαρχο και πριν από τη λήξη της θητείας του…»
Παρ΄ όλα αυτά εξακολουθώ να ελπίζω σε καλλίτερες ημέρες στο τόπο μας.
Σ.Δ.Ν.

ΣΧΟΛΙΟ: Αγαπητέ φίλε, μήπως υπερεκτιμάς τις δυνατότητες των bloggers?
Ούτε ελεγκτές νομιμότητας, ούτε εισαγγελείς είμαστε… Και σιγά μην έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την κοινωνία…  
Το πολύ – πολύ να προβληματίσουμε κάποιους…
Όσο για τα ερωτήματα που διατυπώνεις φυσικά και δεν θα σου απαντήσω εγώ. 
Τις απαντήσεις οφείλει ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος…

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ.... Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s