ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ…

Αναδημοσιεύω ολόκληρη την απάντηση του αγαπητού συνblogger «ΚΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ». Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ» ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ

Επειδή το ζήτησες, σου απαντάω σε όλα όσα ρωτάς και επικαλείσαι και στο τέλος σου γράφω και υστερόγραφο…Με normal γραμματοσειρά οι ερωτήσεις σου bold οι απαντήσεις μου με υπογράμμιση αυτά που επιμελώς δεν διάβασες….:
Αγαπητέ «ΚΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ», 
προς απάντηση των οργισμένων απολύτως καμία οργή σχολίων σου θέτω υπόψη σου τα παρακάτω:
Η διαδικασία ανάθεσης εκπόνησης μελετών γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένες διατάξεις της Νομοθεσίας, κυρίως του Νόμου 3316/2005 και του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, Νόμος 3463/2006, άρθρο 209, (για λόγους διαφάνειας και ουσίας…)Αν διάβαζες προσεκτικά όπως λές θα έβλεπες ότι: «εκεί προς το τέλος Ιανουαρίου, ο από χρόνια, και τώρα, φίλος μου, νυν Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Ανάπτυξης – Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωρίζοντας την επαγγελματική  δραστηριότητα μου, και την μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και των εφαρμογών της, συγγενικού μου προσώπου, μου ζήτησε σαν φίλος να του δώσω μια άποψη σχετική με το πώς θα μπορούσε η ιστοσελίδα του Δήμου να γίνει πραγματική ιστοσελίδα Ενημέρωσης, Διαφάνειας, Συμμετοχής, και Εξυπηρέτησης του Δημότη.

Επιπλέον μου ζήτησε να δοθούν προτάσεις εφαρμογής τεχνολογιών πληροφορικής, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να εξοικονομήσει χρήματα ο Δήμος με καλύτερη διαχείριση του στόλου οχημάτων της καθαριότητας -και όχι μόνο.
Επίσης μου ζήτησε να προτείνω μία τεχνολογική πρόταση σχετική με την δημιουργία Χώρων στάθμευσης και την διαχείριση τους προς όφελος των Δημοτών σε συνάρτηση με τα πιθανά έσοδα από την εφαρμογή της για τον Δήμο.

Φυσικά λόγω της φιλίας με τον συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο, ανταποκρίθηκα θετικά διευκρινίζοντας από την αρχή ότι θα προσπαθήσω να βρεθεί η καλύτερη επιλογή και ότι δεν το κάνω για να πάρω δουλειά από τον Δήμο ή να γίνω παρατρεχάμενος που θα οικονομήσει.

Συνοπτικά απαιτούνται τα εξής:
1.    Εγγραφή σχετικής πίστωσης για τη  δαπάνη εκπόνησης της συγκεκριμένης μελέτης στον προϋπολογισμό του Δήμου.Δεν ζήτησα χρήματα, αντιθέτως μάλιστα η μελέτη ήταν απολύτως δωρεάν.
2.    Ένταξη της μελέτης στον προγραμματικό σχεδιασμό του Δήμου. Ήταν θέμα του Δήμου αφού παρελάμβανε την μελέτη να την έκανε ότι ήθελε.Αλλά δεν την παρέλαβε.
3.    Έκδοση τευχών διαγωνισμού και δημοσίευση σχετικής προκήρυξης.Σε πληροφορώ ότι το αίτημα από τον Αντιδήμαρχο ήταν στο πλαίσιο της φιλίας μας ( όπως έγραψα) και επειδή το θέμα ήταν επείγον και έπρεπε να λυθεί. Αν δεν ξέρεις για ποιο λόγο ήταν επείγον ρώτα τον ίδιο αν θέλεις. Αν δεν θέλεις να ρωτήσεις, για να μην καρφωθείς ψάξε και βρες, τι πρόστιμα θα πληρώνει ο Δήμος σε λίγες μέρες εξ αιτίας της ανυπαρξίας ιστοσελίδας συγκεκριμένων προδιαγραφών….
4.    Κατάθεση προσφορών σε Δημόσιο Διαγωνισμό ή σε διαδικασία διαπραγμάτευσης (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις). Δημόσιος διαγωνισμός; Μα πρόκειται για μια μελέτη που ζητήθηκε, προκειμένου, να γίνει, αν αποφάσιζε ο Δήμος, και Δημόσιος διαγωνισμός για την υλοποίηση της.
5.    Πρακτικό διενέργειας Διαγωνισμού (έλεγχος προσφορών και αξιολόγηση σύμφωνα με τα προκαθορισμένα κριτήρια.).Διατύπωσα καμία αντίρρηση για αυτό; 
6.    Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατακύρωση του διαγωνισμού και την ανάθεση σε εκείνον που υπέβαλε την καλλίτερη τεχνικοοικονομική προσφορά. Έγινε συνάντηση όπως γράφω..«Επειδή έγινε αναφορά στο σύνολο του κόστους  για την εφαρμογή των προτάσεων μας, ο Δήμαρχος μας παρακάλεσε να περιμένουμε λίγες ώρες ώστε να καλέσει έκτακτα την Οικονομική επιτροπή του Δήμου για να τους ενημερώσουμε όλους μαζί, για να μην τον κατηγορήσουν -όπως είπε – ότι αποφασίζει μόνος του.
Πράγματι λίγες ώρες μετά συναντηθήκαμε και πάλι, στο γραφείο του Δημάρχου με την Οικονομική επιτροπή του Δήμου παρουσία και των κυρίων Ζαχαριά και  Γεωργούση από την μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ξαναείπαμε ( τα ίδια ) απαντήσαμε και σε ότι σχετικό μας ρώτησαν οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας για μία ολόκληρη ώρα, και
ομόφωνα μας δόθηκε η οδηγία να ετοιμάσουμε Τεχνική οικονομική μελέτη και πρόταση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Σικυωνίων.
Μάλιστα μας ζητήθηκε να είναι έτοιμη και να έχει παραδοθεί μέχρι τις 8/2/2011 προκειμένου να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της 9/2/2011.
7.    Έγκριση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.Αν προχωρούσε η υλοποίηση, είτε με Δημόσιο διαγωνισμό, ή και με ανάθεση απ ευθείας, εδώ μιλάμε όμως για κάτι που δεν έφτασε ως εκεί.
8.    Κατάθεση εγγύησης καλής εκτέλεσης της σύμβασης.
9.    Σύναψη σύμβασης εκτέλεσης.
10.     Ορισμός επιβλέποντος υπαλλήλου.
11.     Έγκριση και παραλαβή της μελέτης, κατόπιν ελέγχου της πληρότητας και επάρκειας αυτής.
Διάβασα πολύ προσεκτικά τις μακροσκελείς δημοσιεύσεις σου, σχετικά με την εν θέματι μελέτη, και δεν είδα καμία αναφορά στα παραπάνω, τώρα είδες, και αν έχεις και άλλες παρατηρήσεις, ευχαρίστως να σου απαντήσω αν και πιστεύω ότι αν διαβάσεις και τα 3 μέρη ως ενιαίο κείμενο θα λυθούν όλες οι απορίες σου. ούτε και στην αμοιβή σας, επαναλαμβάνω ότι δεν ζητήθηκε αμοιβή και ήταν βασικός όρος μας ότι για την μελέτη αυτή δεν θα πληρώσει ο Δήμος ούτε ένα € με λίγα λόγια ήταν δώρο στον Δήμο και επειδή πιθανώς και άλλοι αναγνώστες μας να έχουν την περιέργεια να μάθουν, (αφού δεν είμαστε όλοι πρόβατα, κατά την προσφιλή σου φράση…), σε παρακαλώ, εάν έχεις την καλοσύνη, να απαντήσεις στα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
1.      Σε ποιον προϋπολογισμό και σε ποιο προγραμματικό σχεδιασμό του Δήμου εντάσσεται η εκπόνησή της συγκεκριμένης μελέτης;Ξαναλέω διάβασε προσεκτικά και θα δεις ότι ήταν αίτημα φιλικό και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έγινε και μόνο σε αυτό.
2.      Βάσει ποιας προκήρυξης, και ποιου πρακτικού διαγωνισμού επιλεχθήκατε ως ανάδοχος; Μα δεν υπήρξα ανάδοχος, και ούτε καν ζήτησα να γίνω. Αντιθέτως είπα πολλές φορές και σε όλους τους τόνους ότι αυτό πρέπει να γίνει με Δημόσιο διαγωνισμό σε όλους όσους συμμετείχαν στις συζητήσεις.
Αν μπορεί ας με διαψεύσει κάποιος σχετικά.
3.      Με ποια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και με ποια σύμβαση σας έγινε η ανάθεση;Δεν έγινε ανάθεση λέμε! Ούτε ζητήθηκε από εμάς, να μας γίνει ανάθεση! Από που βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα;
4.    Μήπως εσείς εξαιρείσθε από τις διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες; Το αντίθετο! Εμείς είμαστε απολύτως υπέρ της διαφάνειας και αφού διαβάζεις το blog μου ήλπιζα ότι θα το είχες καταλάβει….
Ή μήπως η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν ένας έμπειρος και γνώστης σίγουρα; της Νομοθεσίας Δήμαρχος, καθώς  επίσης αρκετοί έμπειροι Δημοτικοί Σύμβουλοι, προέβησαν,
με αδιαφανείς διαδικασίες, παράνομα στην απευθείας ανάθεση εκπόνησης της μελέτης σε εσάς; 
Ρωτήστε να μάθετε για το περιεχόμενο της συζήτησης με την οικονομική επιτροπή. Θα διαπιστώσετε ότι επέμενα για την διαφάνεια και ότι όλοι συμφώνησαν σε αυτό. Καμία αδιαφανής διαδικασία δεν υπήρξε και καμιά παρανομία από κανέναν ούτε από εμάς ούτε από τον Δήμο.
Μήπως
καλοπροαίρετα,  αλλά εσφαλμένα, εκλάβατε την συγκατάβαση για την υποβολή πρότασή σας, ως ανάθεση εκπόνησης μελέτης; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει;
Σας διαφεύγουν πολλά. Πάρα πολλά….  Δεν ζήτησα εγώ συγκατάβαση για να υποβάλλω πρόταση μου αλλά ζητήθηκε να υποβάλλω και έχει μεγάλη διαφορά όπως ελπίζω ότι αντιλαμβάνεσθε.
 Η απάντησή σου θα τεθεί στην κρίση των αναγνωστών μας… Προσωπικά δεν θα επανέλθω. Άμα θέλεις, μπορείς να επανέλθεις, και επειδή είσαι μέσα στο σύστημα, εισηγούμαι, να οργανώσεις και δημόσια συζήτηση για να εμφανιστούμε όλοι, με τις φάτσες μας και με τα ονόματα μας!
Καλή σου νύχτα αγαπητέ «ΚΙΑΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ»

periergos

Υ.Γ.    Έχω δεχθεί σοβαρότερες απειλές ουδεμία απειλή, δεν απειλώ ποτέ μου και, το να επικαλείσθε απειλή από εμένα, δεν θα αυξήσει τους αναγνώστες σας  και μου είναι αδιάφορο αν θα δώσεις το όνομά μου…  Πρόσεχε μόνο μην εκθέσεις λάθος άτομο… 
Υ.Γ Δεν είδα να δείχνεις την ίδια ευαισθησία για θέματα π.χ σαν αυτό που δημοσίευσα:http://sikiona.blogspot.com/2010/05/blog-post_26.html αλλά και σε πολλά άλλα που θα βρεις στο blog μου. 
Θέματα δηλαδή που κοστίζουν, βολεύουν ημέτερους, και εξυπηρετούν συμφέροντα στην πλάτη μας. Διαπιστώνω από τα γραφόμενά σου ότι και εσύ αγαπάς το ….γράμμα ( της διαδικασίας)…
Επειδή δεν είμαστε όλοι πρόβατα, και επειδή εγώ, δεν είμαι ψηφαλάκι κανενός.

ΣΧΟΛΙΟ:  Αντί σχολίου, Ουγκαγκα  μπουμ μπουμ…

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΜΕΛΕΤΗ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s