ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει των κλιμακούμενων κινητοποιήσεων για την όλο και πιο καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται στον χώρο της Παιδείας, πιστεύουμε ότι η επιστολή της Υπουργού Παιδείας προς την ΟΛΜΕ, στην οποία ζητείται η εξεύρεση τρόπων αναπλήρωσης των ωρών που χάθηκαν από απεργίες, καταλήψεις κα., αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα υποκρισίας.
Εύκολα έρχεται στα χείλη καθενός το ερώτημα, πώς το Υπουργείο σκέπτεται να αναπληρώσει τις ώρες που χάθηκαν, λόγω ελλείψεως καθηγητών, από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Για παράδειγμα στα σχολεία του νομού μας, δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη των μαθημάτων υπήρχαν πάνω από 40 κενά εκπαιδευτικών και ορισμένα (ειδικά σε ΕΠΑΛ) συμπληρώθηκαν μετά τα Χριστούγεννα. Σε κάποια μάλιστα σχολεία ακόμη και σήμερα δεν γίνεται με πληρότητα το προβλεπόμενο πρόγραμμα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, συνάδελφοι που εδώ και εβδομάδες έχουν αδειοδοτηθεί, δεν έχουν ακόμη αναπληρωθεί (π.χ. Γ/σιο Λουτρακίου), λες και δεν υπάρχουν στρατιές ανέργων αναπληρωτών που θα μπορούσαν άμεσα να καλύπτουν τα κενά, όπου κι αν δημιουργούνται.
Ίσως πάλι κάποιοι θυμηθούν – με μια δόση πικρής ειρωνείας βέβαια – τις κατά 30% περισσότερες απουσίες του προηγούμενου σχολικού έτους που δόθηκαν με απόφαση του Υπουργείου – στο πλαίσιο του «πρώτα ο μαθητής» προφανώς – για την πιο άφαντη επιδημία που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
Άλλοι πάλι θα ρωτούσαν, πώς σκέφτεται το Υπουργείο και η κυβέρνηση να αναπληρώσει το 25% – τουλάχιστον – που έχουμε χάσει από τους μισθούς μας τα τελευταία τρία χρόνια. Ή ακόμη, πώς σκέπτεται ο ΟΠΑΔ καλύψει τις 300 περίπου εξετάσεις που τα τελευταία τρία χρόνια έχει πάψει να καλύπτει παρόλο που εμείς πληρώνουμε τακτικότατα τις εισφορές μας.
Νομίζουμε ότι η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα μπορεί να δοθεί με έναν μόνο τρόπο.
Στο συλλαλητήριο στις 30/3/11 – και σε όσα έρχονται στη συνέχεια- στην Αθήνα μπροστά από τα Προπύλαια, στις 12.30΄

ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας 28/3/11

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΠΑΙΔΕΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s