Ανώνυμα blogs – το αυγό του φιδιού ή ….. άλλοθι ;

Από το εξαιρετικό Blog «ΑΓΡΙΑΔΑ» αναδημοσιεύω και συντάσσομαι με το παρακάτω κείμενο, το οποίο με κάλυψε απόλυτα…

Ανώνυμα blogs – το αυγό του φιδιού ή ….. άλλοθι ;

Σαν «ανώνυμο» blog που είμαστε, μας εξέπληξε η αντίδραση του κορίνθιου ΑΝΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη να καταθέσει μήνυση, στον (ή στους) διαχειριστή του blog Korinthix.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την συγκεκριμένη αντίδραση του κορίνθιου πολιτικού, αλλά και με τον τρόπο που ο blogger Korinthix, «στηλιτεύει» πρόσωπα και γεγονότα, σχεδόν μονόπλευρα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της νυν κυβέρνησης. Σε ορισμένα ίσως να έχει δίκιο, σε άλλα ίσως όχι.

Ποιό είναι όμως το ζητούμενο;
Κινδυνεύει περισσότερο ένας έλληνας πολιτικός από την «κακόβουλη» κριτική που θα του ασκήσει ένα «ανώνυμο» ιστολόγιο ή από μια οργανωμένη επίθεση κάποιων επώνυμων εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών (τα οποία και εντελώς τυχαία ανήκουν σε συγκεκριμένους «ομίλους» ή σε επώνυμους κρατικοδίαιτους επί το πλείστον «επενδυτές») ; Κινδυνεύει περισσότερο η κοινωνία μας από την ελεύθερη έκφραση που θα εμπεριέχει και κάποιους «κακόβουλους» ή «εκβιαστές», ή, από μια «ελεγχόμενη» πληροφόρηση ;

Το ζητούμενο δεν είναι ο Μπεγλίτης μήτε ο Korinthix …….
Το δράμα είναι ότι δεν είμαστε ώριμοι σαν κοινωνία είτε να χρησιμοποιήσουμε είτε να δεχθούμε την ελεύθερη έκφραση γιατί δεν ξέρουμε και δεν θέλουμε να μάθουμε τι εστί κριτική. Όλοι φταίνε εκτός του εαυτούλη μας …… Πρωταρχικά μας απασχολεί ΠΟΙΟΣ έγραψε το κείμενο και όχι ΤΙ έγραψε. Για τέτοια απάλαφρη αίσθηση και ευθύνη δημοκρατίας, μιλάμε.

Όσον αφορά τό «παραμύθι» των ανωνύμων blogs, καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι ότι αυτό αποτελεί άλλοθι.
Η ανωνυμία ενός blog ή blogger αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του, εφόσον δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου. Ουσιαστικά όμως δεν υφίσταται ανωνυμία στο blogger, εφόσον ο καθένας μπορεί να απαιτήσει νόμιμα την δίωξή του, όταν με τα γραφόμενά του καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις .
Από την άλλη, αναρίθμητα είναι τα διαχρονικά παραδείγματα «επωνύμων» οι οποίοι καλύπτοντο πίσω από ένα ψευδώνυμο, για διάφορους λόγους, για να γράψουν ή να δημιουργήσουν. Δίχως να επιθυμούμε την σύγκριση μαζί τους, ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Μ. Καραγάτση, Οδ. Ελύτη, Γιώρ. Σεφέρη, Στρ. Μυριβήλη, Στρ. Τσίρκα, Εμμ. Ροίδη, Γρηγ. Ξενόπουλο, Κ. Παλαμά, Ν. Καζαντζάκη, τον «δικό» μας Βασ. Ρώτα και δεκάδες άλλους.

Απευθύνουμε λοιπόν ένα ερώτημα στους «επώνυμους», δημοσιογράφους και όχι μόνο :

  • Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν «επώνυμα» έντυπα, που σε συχνή βάση, συναντιούνται οι συντάκτες τους και «ονοματίζουν» ποιόν πολιτικό θα «κτυπήσουν» ;
  • Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν, τις αμέτρητες κολοτούμπες ή υποκλίσεις που κάνουν «συνάδελφοί» τους σε μικρά ή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα ; Τα παραδείγματα στην Κορινθία και πανελλαδικά πολλαπλά.
  • Γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν, ότι η κρίση αξιοπιστίας στο λειτούργημά τους, δεν οφείλεται στην «άνθηση» των blogs, αλλά στο ότι έχουν πάψει να ασκούν το κύριο ρόλο τους που δεν είναι άλλος από τον έλεγχο της εξουσίας, απ’ όπου και εάν αυτή προέρχεται ;
Αφήστε κύριοι κύριοι «δημοσιογράφοι» και πολιτικοί τα ιστολόγια.
Όσα απ’ αυτά λειτουργούν με σκοπό τον εκβιασμό, ΑΠΟΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ και ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ. Εύκολο είναι. Όσα απ’ αυτά είναι «σκουπιδάκια», αφήστε τον χρόνο να τα εξαφανίσει (βλέπε τηλεοπτικά προγράμματα).
Επίσης εάν τα «ανώνυμα» blogs είναι :
  • «δημοσιογραφία των εκβιαστών» κατά τον κ. Πάγκαλο, ή
  • «μέρος της ζούγκλας του διαδικτύου….. που θα δηλητηριάσουν την πολιτική μας ζωή.. » κατά τον κ. Μπεγλίτη, ή
  • «φίδια…. που η Βουλή (;), η Ακαδημία (;), τα Πανεπιστήμια (;)…. πρέπει να ξεδοντιάσουμε (!!) » κατά τον καθηγ. κ. Γιάννη Πανούση, ή
  • «e – κουκουλοφόροι …» κατά τον κ. Θανάση Νικολαίδη
ας ξεκινήσουν με κάτι άμεσο και απλό…… Ας σταματήσουν αυτοί ή οι άλλοι συνάδελφοι τους πολιτικοί να μας στέλνουν αμέτρητα ανούσια δελτία τύπου με τις καταπληκτικές τους δραστηριότητες …..και ας δούμε καμιά μηνυσούλα από κάποιον πολιτικό, σε κανα εργολάβο δημοσίων έργων τα οποία βουλιάζουν την επομένη μέρα ή σε κανα κομματικοθρεμμένο συνδικαλιστή κάποιας ΔΕΚΟ, ή σε κανά λαμόγιο Δημοτ. Σύμβουλο, Δήμαρχο ή πρώην Νομάρχη ή απλά σε καμιά τράπεζα που αθετεί τα νομοθετήματα τους !!! Εδώ σας θέλω κάβουρες ….. 
Για όλα φταίνε οι ….. Bloggers….. γιατί απλά ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ….. και τώρα τα χωνεύουμε …..
εκτός και αν φοβάστε τόσο πολύ επειδή διαπιστώνετε ότι θα κοιμηθείτε όπως έχετε στρώσει….

ΥΓ:    Τέλος είναι άδικο αγαπητέ κ. Λάμπρου (Διογένης blog & εφημερίδα Σφήκα) να υιοθετείτε γενικώς και αορίστως τον ορισμό ‘κουκουλοφόροι» για τους «ανώνυμους» blogger, όταν και εσείς έχετε χρησιμοποιήσει (νομίμως) κείμενα μας και στον Διογένη αλλά και στην εφημερίδα Σφήκα. Διευκρινίστε μας σε ποιούς αναφέρεστε …..

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΑΠΟΨΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s