Χαζό παιδί, χαρά γεμάτο.


Όταν η δασκάλα του Τοτού ανέλαβε το ρόλο να του ανακοινώσει τον θάνατο των γονέων του σε δυστύχημα, του είπε: «Τοτό, θέλω να σου πω ένα ευχάριστο νέο: Φέτος θα πας εκδρομή με το ορφανοτροφείο!»

Όπως έχουμε πολλές φορές σημειώσει, το χρέος είναι ένα από τα εργαλεία του Κεφαλαίου για την καθυπόταξη των εργαζομένων, έτσι ώστε να επιτύχει καλύτερες συνθήκες εκμετάλλευσης και μεγαλύτερες ευκαιρίες κέρδους.

Τα δανεικά που παίρνει η κυβέρνηση ούτε καν έρχονται στη χώρα, απλά σβήνεται μια γραμμή σε κάποιο τεφτέρι στο εξωτερικό και γράφεται μια άλλη παραδίπλα. Έτσι διαιωνίζεται ο έλεγχος της χώρας και η απομύζηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας -στο μεγάλο του μέρος- δεν είναι αποτέλεσμα εσωτερικών δυσλειτουργιών, αλλά είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οδηγεί στην κατρακύλα ακόμα και τις ΗΠΑ – παρότι οι τελευταίες πλαστογραφούν συστηματικά το ίδιο τους το νόμισμα, για να μπαλώνουν τρύπες.

Αυτά ήταν γνωστά.
Το μόνο καινούργιο που προέκυψε από την πρόσφατη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το γεγονός πως μπροστά στην κρίση χρέους όχι μόνο των περιφερειακών οικονομιών (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία) αλλά και των κεντρικών δυνάμεων (Ιταλία, Ισπανία και ίσως Γαλλία, Βρετανία) αποφάσισαν οι ευρω-καπιταλιστές να ρίξουν ένα χέρι μπογιά στο υπό κατεδάφιση οικοδόμημα τους για να κερδίσουν χρόνο. Πήραν λοιπόν την παρωνυχίδα του συνολικού ευρωπαϊκού χρέους και με διάφορα μαντζούνια προσπαθούν να εμφανίσουν ως απόδειξη της φερεγγυότητάς τους το γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί να πτώχευσε, αλλά το πτώμα θα παραμείνει ζεστό σε κωματώδη κατάσταση.

Δισεκατομμύρια ακούγονται, όμως δισεκατομμύρια δεν βλέπονται. Όλα αυτά είναι λογιστικά παιχνίδια με μάρκες, στο χρηματοπιστωτικό Καζίνο τους.

Τα μόνα πραγματικά χρήματα είναι αυτά που χάνονται από τους μισθούς, τις συντάξεις και τις τσέπες των εργαζομένων. Ο μόνος πραγματικός πλούτος είναι αυτός που εκποιείται από την περιουσία του λαού και δίνεται ενέχυρο στους εμπόρους των εθνών.

Η Κοινωνία της Εργασίας, δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτά τα παιχνίδια και τα επικοινωνιακά show.
Και φυσικά σύντομα θα αποδειχθεί –όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν- πως οι καπιταλιστικές λύσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά δεινά για τους εργαζόμενους.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s