ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΣΥΛΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Δημοσιεύεται αυτούσια η απαντητική επιστολή της αναπληρώτριας προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Σικυωνίων για τα σχόλια του κ. Κουκουμέλη σε σχετικό με την ανάπλαση του αλσυλλίου της Μαγούλας δημοσίευμα του ιστολογίου του Συλλόγου Σικυωνίων Πολιτών.

«ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΛΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Με αφορμή τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα του «Συλλόγου Σικυωνίων Πολιτών» αλλά και άλλα που έχουν γίνει στο παρελθόν από τον. κ. Κουκουμέλη, σχετικά με το αλσύλλιο της Μαγούλας  και αφορούν το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Σικυωνίων και εμένα προσωπικά , θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου για τις ανακρίβειες και τα ψέματα που αναφέρει σε αυτά χωρίς μάλιστα να έχει επισκεφτεί ποτέ το Τμήμα Περιβάλλοντος και χωρίς να έχει γίνει καμία συζήτηση ούτε με τους προηγούμενους προϊσταμένους του τμήματος κ. Ασημακόπουλο και κ. Κόικα αλλά ούτε και με εμένα με την ιδιότητα που έχω από τις 29/8/2011 ως αναπληρώτρια προϊσταμένη. Δεν γνωρίζω από πού αντλεί την πληροφόρησή του και ποια είναι τα κίνητρά του, αλλά εάν είχε απευθυνθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος για τα θέματα που θίγει στα σχόλιά του θα τον ενημερώναμε για τα παρακάτω:

1. Δεν υπάρχει καμία μελέτη του κ. Καλλίρη για τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του Δήμου μας παρά μόνο το έγγραφο – οδηγία του με -αριθ. πρωτ. 2532/7-10-2010.
2. Οι γεωπόνοι που υπηρετούν στο Δήμο Σικυωνίων είναι 4 (και όχι 5 όπως αναφέρει). O ένας είναι τοποθετημένος στη Δ.Ε. Στυμφαλίας και είναι ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο δεύτερος στη Δ.Ε. Φενεού και στο γραφείο προγραμματισμού του Δήμου, ο τρίτος ήρθε στο Δήμο Σικυωνίων με μετάταξη από το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Κιάτου το οποίο καταργήθηκε και η αρμοδιότητές του πέρασαν στο Δήμο (Νόμος Καλλικράτη), και η τέταρτη είμαι εγώ που από 29/8/2011 είμαι αναπληρώτρια προϊσταμένη στο Τμήμα Περιβάλλοντος. Προς απάντηση στο ερώτημά του για το ποιο είναι το αντικείμενο εργασίας μας στο Δήμο, τον παραπέμπω στα άρθρα 94 και 95 του Ν.3852/2010 (Καλλικράτης) όπου αναφέρονται αναλυτικά όλες οι πρόσθετες αρμοδιότητες οι οποίες μεταβιβάστηκαν στους Δήμους από τις πρώην Δ/νεις Γεωργίας, τις οποίες εκτελούμε πέρα από τα καθήκοντα που ήδη είχαμε.
3. Η εισήγησή μας με την οποία προτείνεται η ανάθεση της σύνταξης μελέτης για τα αλσύλλια του Δήμου μας σε Δασολόγο, βασίζεται στο παραπάνω έγγραφο – οδηγία του κ. Καλλίρη (το οποίο επικαλείται ο κ. Κουκουμέλης) στο οποίο αναφέρεται για το άλσος Μαγούλας αλλά και για τα υπόλοιπα: «Ο Δήμος Σικυωνίων πρέπει άμεσα να συντάξει ειδική δασοτεχνική μελέτη κατά τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΔΑΣΟΛΟΓΟ που θα υποβάλει προς έγκριση στο αρμόδιο Δασαρχείο Κορίνθου που θα προβλέπει την άμεση φύτευση – εντός των επομένων μηνών – άλλων δέντρων και θάμνων…….σε αντικατάσταση των δέντρων που θα υλοτομηθούν ……….». Πληροφορούμε λοιπόν τον κ. Κουκουμέλη, ότι ζητήσαμε (εγγράφως) τη συνδρομή του Δασαρχείου Κορίνθου προκειμένου να συντάξουμε οι ίδιοι τις σχετικές μελέτες αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Παρόλα αυτά, το Τμήμα Περιβάλλοντος συνέταξε μελέτη για τη «Μαγούλα» και τον «πευκιά Κ. Διμηνιού» (αρ. μελέτης 5/2011) αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα στην έγκρισή της από το Δασαρχείο Κορίνθου γιατί δεν είχε συνταχθεί από δασολόγο.
Επίσης, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι είχαν συνταχθεί σχετικές μελέτες (για τη Μαγούλα και τον πευκιά Κ. Διμηνιού) από ιδιώτη δασολόγο για λογαριασμό του Δήμου Σικυωνίων το έτος 2000 οι οποίες βρισκόντουσαν στο αρχείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και δεν γνωρίζω για ποιό λόγο δεν είχαν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.   
4. Τα έγγραφα που μας έχει απευθύνει ο κ. Κουκουμέλης έχουν απαντηθεί όλα.
5.  Επειδή συχνά αναφέρει ότι ο ίδιος με τις ενέργειές του κίνησε πρώτος τη διαδικασία για την κοπή των επικίνδυνων δέντρων στη Μαγούλα (στέλνοντας έγγραφο στο Δασαρχείο με αριθμό πρωτοκόλλου 249/ 6-9-2010), ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου «κωλυσιεργούσαν», του υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου είχε ήδη κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ξεκινώντας με το με αριθ. πρωτ. 12100/30-8-2010 έγγραφό του προς το Δασαρχείο. Από εκεί και πέρα λειτουργήσαμε άμεσα, με ευαισθησία για το δημόσιο συμφέρον και απολύτως νομότυπα, όπως πρέπει να λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες.
Τέλος, επειδή με τα προαναφερόμενα καταρρίφτηκαν όλα τα ψέματα και οι ανακρίβειες που διαδίδει γραπτά και προφορικά, τον καλώ να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη άμεσα και δημόσια και να μην επαναλάβει ψευδείς ισχυρισμούς στο μέλλον. Σε περίπτωση που δεν απαντήσει, κατανοώ τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται και αποδέχομαι τη σιωπηρή συγνώμη του.
Κιάτο 2/10/2011
Πέτρου Βασιλική»
Από το ιστολόγιο του Συλλόγου αντιγράφω και παραθέτω την παρέμβαση του πρώην προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος καθώς και την απάντηση του κ. Κουκουμέλη.
Ανώνυμος είπε…
Καλημέρα σας, εκτός από την αντίρρησή μου ως προς την ορθογραφία του τίτλου, (πιθανόν ευθύνη της διαχείρισης…), κατά τα άλλα, ως πρώην προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, συντάσσομαι απόλυτα με την παραπάνω απάντηση της συναδέλφου. Για την επιχειρούμενη, (στο πνεύμα των ημερών…), απαξίωση της Υπηρεσίας, και με την ιδιότητα του αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Σικυωνίων, οφείλω να αντιπαραθέσω τη δική μου εκτίμηση ότι, και οι τέσσερις υπηρετούντες Γεωπόνοι, όπως και οι περισσότεροι υπάλληλοι του Δήμου μας, διακρίνονται για την ευσυνειδησία, την ποιοτική και ποσοτική απόδοση στην εργασία τους και κυρίως για το ήθος τους.- Με εκτίμηση Θοδωρής Ασημακόπουλος

 
Γιώργος Κουκουμέλης είπε…
Καλησπέρα σας. Και βέβαια θα «σηκώσω το γάντι», γιατί: 1. Δεν εκφράστηκα κατά της κυρίας Πέτρου, προσωπικά, αλλά αναφέρθηκα μόνο στο τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου. Τα δύο σχόλιά μου άλλωστε, http://sikionioipolites.blogspot.com/2011/09/blog-post_8016.html?showComment=1317154037854#comment-c5336901281367386356, σε καμία των περιπτώσεων δεν είχαν λόγο αντιπαράθεσης, αλλά λόγο ατελέσφορης ενέργειας από μεριάς του Δήμου και των υπηρεσιών του, βάσει της 2532/7-10-10 επείγουσας, οδηγίας αν θέλετε, η οποία βγήκε από αυτοψία του ιδίου του συντάξαντος με την παρουσία της κυρίας Πέτρου, κατ’ ομολογίαν της. 2. Απορώ κι εγώ με τη σειρά μου που είδατε ανακρίβειες και ιδιαιτέρως τα ψέματα σ’ αυτά που σχολίασα. Σας κατηγόρησα προσωπικά ότι εσείς αργοπορείτε; Οι ενέργειες που έκανα ήταν στα πλαίσια της εξουσιοδότησης που είχα από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου μας, και της αγωνίας τυχούσας πρόκλησης και νέου ατυχήματος. Το Σεπτέμβριο έστειλα αυτό το έγγραφο. Η διαφορά των 7 ημερών δεν αιτιολογεί την άγνοια από μέρους μου για το δικό σας έγγραφο, που ήρθε κάτω από τις οχλήσεις του σχολείου και τις δικές μας σε πρότερο χρόνο; 3. Ευχαριστώ για την διόρθωση στο ορθό του αριθμού των γεωπόνων της υπηρεσίας σας. Και θα ζητήσω συγγνώμη για την ανάθεση σε ιδιώτη, καθώς όντως έτσι αναφέρεται στην έκθεση Καλλίρη. 4. Το πρόβλημά μου αν θέλετε είναι ότι κινηθήκατε και συνεχίζετε να κινείστε ώς υπηρεσία, νομότυπα! Έστειλα ένα έγγραφο στο Δασαρχείο, ώς όφειλα και έκανα και μερικά τηλέφωνα. Αποτέλεσμα όμως; Είναι κακό ώς δημότης να πιέζω λοιπόν και να ζητώ; Πόσοι περίοικοι σας καθύβρισαν όπως εμάς (προσωπικά και το Σύλλογο), ότι τους καταστρέψαμε το αλσύλλιο; Δεν πρέπει να επιμένουμε; Όχι για τις ύβρεις αλλά για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του αλσυλλίου; Προς τι η απόδοση του χαρακτηρισμού μου ως ψεύτη, και γιατί η πικρόχολη και απαξιωτική τελευταία σας πρόταση; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ο Καλλικράτης σας «φόρτωσε» υποχρεώσεις, γεγονός είναι. Μην τις αναλαμβάνετε αν έτσι νομίζετε, διαμαρτυρηθείτε εντόνως προς το Υ.Ε., παραιτηθείτε, κ.λ.π. Έχετε υποχρέωση όμως ως Δημοτική Υπάλληλος να νοιάζεστε με ιδιαίτερο ζήλο για την αποτελεσματικότητα των όποιων κινήσεών σας για την ευόδωση του κοινού σκοπού και όχι στο να κατακεραυνώνετε αλλήλους. Αγαπητή κυρία, Να είστε καλά, εμείς αν δεν φυτευτεί το αλσύλλιο, θα είμαστε εδώ, γνήσιοι «συκοφάντες» και θα επιμένουμε για την ασφάλεια, την υγιεινή και τον καλλωπισμό του αλσυλλίου που αν ήταν στο χέρι μας, θα το είχαμε με δική μας ευθύνη δενδροφυτεύσει. Αλήθεια γιατί στην ημερίδα για την πυρασφάλεια στο θέατρο του Δήμου μας από τον κύριο Καλλίρη, τον διοικητή της πυροσβεστικής, ομάδες εθελοντών πυρασφάλειας κλπ, ήταν άλλοι πολίτες και δημοτικοί υπάλληλοι, αλλά ουδείς από το τμήμα περιβάλλοντος. Ισχύει, ειλικρινά, ότι δεν ενημερωθήκατε έγκαιρα, ή ήταν Σάββατο απόγεμα!  

 ΣΧΟΛΙΟ: Τα συμπεράσματα στην κρίση των αναγνωστών μας… 
(Με την ευκαιρία υπενθυμίζω παλαιότερη σχετική ανάρτησή μου εδώ)       

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ..., ΜΑΓΟΥΛΑ.... Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s