2ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

2ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου | 13-16 Σεπτεμβρίου 2012
Στο μυαλό είναι ο στόχος… το νου σου ε;

Η φετινή διοργάνωση του 2ου Αντιρατσιστικού – Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Κορίνθου είναι περισσότερο επίκαιρη για την πόλη μας από ποτέ. Η παράδοση του 6ου ΣΠ Κορίνθου, εν μία νυκτί, στην αστυνομία και η μετατροπή του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν μπορεί να αφήσει κανένα μας αδιάφορο. Τα γεγονότα της 23ης και 24ης του Αυγούστου δεν τιμούν την πόλη μας, τον πολιτισμό μας και τη νοημοσύνη μας. Δεν τιμούν κανένα δημοκρατικό λαό. Αντίθετα θυμίζουν άλλες εποχές.

Ένα χρόνο μετά λοιπόν είμαστε πάλι εδώ, στην τελική ευθεία για το 2ο Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Κορίνθου, 13 έως και 16 Σεπτεμβρίου, ορθώνοντας την φωνή μας απέναντι στις διακρίσεις, τον ρατσισμό και τους αποκλεισμούς κοινωνικών ομάδων λόγω φύλου, εθνικότητας, οικονομικής ή άλλης μειονεξίας, ιδιαίτερης πολιτισμικής ταυτότητας κλπ. Στήνουμε μια γιορτή ανοικτή σε όλους/ες, που σκοπό έχει να προάγει τον πολιτισμό, προτάσσοντας τον άνθρωπο και τις αξίες της δημοκρατίας που μιλούν για ελευθερία, διάλογο, ισότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, απέναντι στην βαρβαρότητα των καιρών μας.

Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου καλεί τους πολίτες της Κορίνθου να στηρίξουν και φέτος αυτή την προσπάθεια με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους. Η ανασφάλεια και η ανησυχία για το μέλλον δεν πρέπει να μας αποξενώνουν από τους συνανθρώπους μας. Είναι ανάγκη να κοιτάξουμε τον διπλανό μας, να αναγνωρίσουμε τις κοινές μας ανάγκες και τα κοινά μας συμφέροντα για μια καλύτερη, πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη κοινωνία. Μέσα από την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και τη διεκδίκηση μπορούμε να αναστρέψουμε το κλίμα φόβου & μίσους, να αρνηθούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό, να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο που μας θέλει να αλληλοτρωγόμαστε!

Στο μυαλό είναι ο στόχος… το νου σου ε;

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε