ΤΡΟ-ΙΚΑ-ΝΑ ΜΑΝΤΑΤΑ …

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»

ΚΙΑΤΟ : ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 4000 Τ.Μ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ !

Κλιμακώνεται η αποψίλωση Κοινωνικών Υπηρεσιών προς τους Κορίνθιους Πολίτες. Μετά τις εφορείες ,τα αστυνομικά τμήματα ,τα αγροτικά ιατρεία ,τις τράπεζες τώρα έρχεται και η σειρά του ΙΚΑ Το ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Κιάτου απομακρύνεται από ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού τις Κορινθίας. Συγκεκριμένα από τον Δήμους Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης , Βέλου που έχουν περίπου το 35% του πληθυσμού της Κορινθίας.
Το κωμικοτραγικό της Τροϊκανής αυτής ιστορίας είναι ότι το κατάστημα του ΙΚΑ Κιάτου στεγαζόταν σε ιδιόκτητο νεόκτιστο κτίριο εμβαδού 4.000 τ.μ. που φυσικά ανεγέρθηκε με τα χρήματα των εργαζομένων της Κορινθίας.
Για την νέα αυτή προκλητική ενέργεια της Διοίκησης του ΙΚΑ σε βάρος των ασφαλισμένων Κορινθίων πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ του Δήμου Σικυωνίων “καλεί έστω και τώρα το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ακούσει προσεχτικά τα αιτήματα των εργαζομένων του του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να κοιτάξει κατάματα τις ανάγκες της Κοινωνίας.”
Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου που λάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Την ώρα που όλοι μας, εργαζόμενοι, άνεργοι , αυτο-απασχολούμενοι, νέοι, συνταξιούχοι βιώνουμε στις πλάτες μας τις συνέπειες 2 Μνημονίων και η Τροϊκανή Τριμερής Συγκυβέρνηση επιχειρεί να συνθλίψει την κοινωνία κάτω από τη μπότα των Δανειστών με ένα Τρίτο Μνημόνιο, βιώνουμε επιπρόσθετα και το μαρασμό και σε τοπικό επίπεδο, μέσω της κλιμακούμενης αποψίλωσης Υπηρεσιών προς τον Πολίτη, στα διοικητικά όρια του Δήμου Σικυωνίων.

Έτσι, ενώ μέχρι τώρα ιδιόκτητο, Νεόδμητο κτίριο (που ανεγέρθηκε με χρήματα των εργαζομένων, με κοινωνικό πλούτο) επιφάνειας 4.000 τ.μ. στέγαζε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Κιάτο, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, βάσει της επιχειρούμενης νέας οργανωτικής δομής, μεταφέρει την έδρα του Υποκαταστήματος στην Κόρινθο.
Συνυπολογίζοντας λειτουργικά έξοδα (η καινούρια έδρα δεν θα βρίσκεται σε ιδιόκτητο χώρο αλλά θα καταβάλλεται ενοίκιο), λειτουργικές ανάγκες (εργονομικές διαμορφώσεις χώρων, Υλικο-τεχνική και Μηχανογραφική Υποδομή, μεταφορά προσωπικού, Αρχείου, εξοπλισμού) είναι προφανές ότι αυτή η μετεγκατάσταση ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον.
Ταυτόχρονα οι συναλλασσόμενοι με το ΙΚΑ πολίτες των Δήμων Σικυωνίων, Ξυλοκάστρου και της περιοχής του Βέλου (που αντιστοιχούν σε ποσοστό πληθυσμού στο 35% του νομού) θα επιβαρύνονται με κόστος μετακίνησης και απώλεια πολύτιμων για τη ζωή και την επιβίωσή τους ανθρωποωρών. Το ίδιο και οι μετακινούμενοι υπάλληλοι του Ιδρύματος. Αλλά ούτε και οι δημότες της Κορίνθου πρόκειται να επωφεληθούν από κάποιο ευεργέτημα.

Φαινόμενα υδροκεφαλισμού, που δεν ωφελούν καμιά ομάδα πολιτών και όχι φαινόμενα Ορθολογικής Διαχείρισης προκύπτουν από τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των Υπηρεσιών του ΙΚΑ Δήμου Σικυωνίων.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ από ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Νομό Κορινθίας πρότειναν, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Οργανισμού, τη δημιουργία 2 υποκαταστημάτων, ενός στο Κιάτο και ενός στην Κόρινθο, με βάση την παραπάνω συλλογιστική και δεδομένης της εμπειρίας από νομούς με παρόμοια ασφαλιστικά στοιχεία, όπου έχουν δημιουργηθεί 2 Υποκαταστήματα.
Τέτοιες αποψιλώσεις Υπηρεσιών Δημόσιου συμφέροντος αποκλείουν κάθε προσπάθεια Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και επιβεβαιώνουν στην καθημερινότητά μας τη σωρό των κοινωνικών ερειπίων που επιφέρει η Μνημονιακή Πολιτική της συμπεριφοράς του «καλού και υπάκουου μαθητή» στις Απαιτήσεις – Εντολές των Δανειστών -Εκβιαστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ καλεί έστω και τώρα το Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να ακούσει προσεχτικά τα αιτήματα των εργαζομένων του του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να κοιτάξει κατάματα τις ανάγκες της Κοινωνίας.

Να λοιπόν πώς

προβλήματα της καθημερινότητάς μας φανερώνουν την κοινωνικά ανάλγητη οδό που υπαγορεύουν τα Μνημόνια και οι πολιτικές εξαθλίωσης.
Να διώξουμε Κυβέρνηση και Τρόϊκα γιατί καταστρέφουν τη χώρα και το λαό !
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Advertisements

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ. Bookmark the permalink.

2 Responses to ΤΡΟ-ΙΚΑ-ΝΑ ΜΑΝΤΑΤΑ …

 1. Ο/Η Spyros λέει:

  Μετά τι έχει σειρά? Η πυροσβεστική? Η τροχαία? Το κέντρο Υγείας?

  • Ο/Η politisx λέει:

   Εφόσον οι δοσίλογοι που μας κυβερνούν προτάσσουν τη βιωσιμότητα του χρέους από τη βιωσιμότητα των ανθρώπων, είναι αναμενόμενο ότι στη μαύρη τρύπα του χρέους θα αφανισθούν όλες οι κοινωνικές υποδομές της Χώρας…
   Είναι επιτακτική ανάγκη να γενικευτεί η κοινωνική αντίδραση ώστε να ανατραπεί αυτή η καταστροφική πορεία…
   Καλώς όρισες στο blog μου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s