ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

pano-perivolakiaΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

 Κόρινθος, 17/01/2013

 Στις 15 Γενάρη 2013, το κράτος εισβάλλει στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, σε συνέχιση προηγούμενης αστυνομικής εισβολής στις καταλήψεις villa Amalias και Σκαραμαγκά.

Μια εισβολή που εξελίχθηκε σε πραγματικό φιάσκο καθώς όπως αναμενόταν δεν βρήκαν τίποτα ενώ για να καταλάβουν το κτίριο (πριν ανακαταληφθεί από αλληλέγγυους) χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα.

Η επίθεση αυτή σε καταλήψεις αποτελεί επίθεση σε όλα τα αυτοοργανωμένα εναλλακτικά εγχειρήματα και σκοπό έχει να κάμψει κάθε μορφή αγώνα και κάθε φωνή αντίδρασης απέναντι στην εξαθλίωση που μας υπόσχονται.

Δυστυχώς για εκείνους η επανακατάληψη της Villa Amalias στις 09/01/2013 και η πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις με περισσότερους από 10.000 αλληλέγγυους στις 12/01/2013, είχαν αποτελέσει σημεία συσπείρωσης  και είχαν ήδη δείξει τον δρόμο.

Οι καταλήψεις πάντα αποτελούσαν χώρο ελεύθερης και ανατρεπτικής έκφρασης, χώρο αμφισβήτησης, χώρο διακίνησης ιδεών και ως τέτοιοι θα παραμείνουν.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

 Υ.Γ. Στις «εστίες ανομίας» δηλαδή τις καταλήψεις, τα στέκια και τους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, δημιουργική απασχόληση για παιδιά, μαθήματα αυτομόρφωσης, να δοκιμάσει την ανταλλακτική οικονομία, να παραγγείλει χωρίς μεσάζοντες, να φάει σε συλλογική κουζίνα, να δοκιμάσει ένα εναλλακτικό οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο και όλα αυτά δεμένα με αξίες όπως η ισότητα, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη.

 Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου

www.perivolakia.gr

logo_perivolakia

Advertisements

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s