Ψηφίστε γυναίκες!

Σε αυτές τις εκλογές, έχω αποφασίσει να ψηφίσω γυναίκες. Ναι, ξέρω, είναι ταξικό και πολιτικό το ζήτημα -και όχι ζήτημα φύλου-, αλλά εγώ έχω αποφασίσει να ψηφίσω γυναίκες. Ένας λόγος που θα ψηφίσω γυναίκες είναι επειδή με αυτό τον τρόπο την σπας σε εκείνους τους άνδρες – είναι πολλοί- που μια ζωή κάνουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Αφού κάνουν αυτοί διακρίσεις, θα κάνω κι εγώ διακρίσεις σε βάρος τους.

Ένα πολύ θετικό στοιχείο των γυναικών είναι πως, όταν λένε «θα κάνω αυτό», συνήθως το κάνουν.

Για παράδειγμα, όλοι έχουμε έναν φίλο που μας λέει επί τριάντα χρόνια πόσο γαμάτα μαγειρεύει αλλά δεν μας μαγείρεψε ποτέ τίποτα.

Οι γυναίκες δεν σου λένε «θα σου μαγειρέψω αυτό». Το μαγειρεύουν και δεν το κάνουν και θέμα.

Ούτε κάνουν θέμα πως σε τάισαν.

Επίσης, οι γυναίκες, αν συμβεί κάτι άσχημο σε εσένα ή στην οικογένειά σου, δεν αρχίζουν τον θρήνο -όπως οι άνδρες- αλλά λένε «τι θέλεις να κάνω για σένα;».

Πολλές φορές δεν σε ρωτάνε καν. Ξεκινούν μόνες τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να σε βοηθήσουν.

Όποιος είχε δικό του άνθρωπο σε νοσοκομείο το ξέρει πολύ καλά: οι γυναίκες κάνουν τα πάντα, ενώ οι άνδρες είναι άχρηστοι και λιγόψυχοι.

Άρα, οι γυναίκες είναι πρακτικές και μπορεί να λύσουν κάνα θέμα αμέσως, ενώ οι άνδρες θα το συζητάνε για καμιά πενταετία.

Θα ψηφίσω γυναίκες και για λόγους αισθητικής. Για να σπάει η μονοτονία των κοστουμιών και της γραβάτας.

Επίσης, ο άνδρας δήμαρχος, μόλις εκλεγεί, την βλέπει γαμπρός και γαμίκουλας -και θέλει να πηδήσει όλα τα θηλυκά του δήμου του-, ενώ η γυναίκα δεν έχει τέτοιο θέμα, εκτός, βέβαια, αν πέσεις σε καμιά μητρομανή.

Ένας ακόμα λόγος που πρέπει να ψηφίσετε γυναίκες είναι πως οι γυναίκες που κατεβαίνουν στις εκλογές, συνήθως, δεν είναι πλούσιες.

Οι πλούσιες δεν βάζουν υποψηφιότητα γιατί φοβούνται την απόρριψη.

Γενικά, οι πλούσιες φοβούνται την απόρριψη. Σου την έχει πέσει ποτέ εφοπλιστίνα ή κόρη εφοπλιστή;

Όχι. Γιατί; Επειδή φοβάται πως θα την απορρίψεις.

Είναι σίγουρο πως θα βρεθεί ο μαλάκας που -για να αντικρούσει την απόφασή μου να ψηφίσω γυναίκες- θα πει «ρε πιτσιρίκο, και η τάδε βουλευτής γυναίκα είναι», και θα αναφέρει μια υστερική βουλευτίνα που θα έπρεπε να είναι στο ψυχιατρείο.

Για να τον αποστομώσω, θα του απαντήσω πως δεν κρίναμε ποτέ όλους τους άνδρες από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ψηφίστε γυναίκες.

Ιδιαίτερα, απευθύνομαι στις γυναίκες που είναι πιο δύσκολο να τις πείσεις να ψηφίσουν γυναίκες.

(Όντως, θα ψηφίσω γυναίκες αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως έγραψα αυτό το κείμενο επειδή η Μ. και η Α. -που είναι αυτή τη στιγμή στο σαλόνι- μου είπαν πως, για να φάω το σουφλέ που μαγείρεψε η Μ., θα πρέπει να πάω να γράψω στο μπλογκ μου πως θα ψηφίσω γυναίκες. Το έγραψα. Μια ακόμα νίκη των γυναικών. Πάω να φάω το σουφλέ.)

 

Advertisements

About politisx

Αδέσποτο σκυλί χωρίς αφέντες... Σιχαίνομαι την μπουλοκοποίηση και το μάντρωμα, σιχαίνομαι το βόλεμα και τον ωχαδερφισμό, το ραγιαδισμό και την κάθε λογής υποτέλεια, τον κάθε λογής ρατσισμό και κοινωνικό αποκλεισμό. Γουστάρω τα "όχι" πιο πολύ από τα "ναι"... και οι φίλοι μου ξέρουν να λένε όχι...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s